Ilyen még nem volt Magyarországon! Ingyenes lesz a jogsi! ITT A DÁTUM:

Uncategorized Admin Tuesday 2nd July 2024

Bejelentették az ingyenes magyar jogosítványt.

Eddig csak találgatások voltak, de a mai napon, azaz március 14-én a kormány bejelentette, mikortól lehet teljesen ingyen megszerezni a jogosítványt a hazai középiskolásoknak.

2024. szeptember 1-jétől az állam ingyenesen biztosítja a B-kategóriás jogosítványt a középiskolásoknak – olvasható Tuzson Bence igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében.

A miniszter hozzátette, hogy a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati órák, vizsgák is ingyenesek lesznek a tanulóknak.

Korábban már voltak morzsák az ingyenes jogsival kapcsolatban, amikor a kormány honlapjára felkerült törvénytervezet egyik kiegészítése utalt erre, akkor az Igazságügyi Minisztérium is megerősítette, de a részleteken még dolgoztak.

A kormány eddig is támogatta a 20 év alattiak jogosítványszerzését: utólag lehetett 25 ezer forintot visszaigényelni a tanfolyam és a vizsga díjából.

Ez azonban nem volt valami nagy összeg, ugyanakkor az utóbbi években – a KSH adatai szerint – már 305 ezer forintba került a jogosítvány megszerzése, de igazából a félmilliót is meghaladja az összeg, amit el kell költeniük a tanulóknak a B kategóriás jogosítvány megszerzésekor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: A fotók és a bejegyzés felhasználása nem engedélyezett