Óriási a baj: Zalatnay Cini nagyon kevés nyugdíjat kap! „Nem tudom, mi lesz…”

Uncategorized Admin Sunday 30th June 2024

Zalatnay Cini a Mandinernek adott interjújában megosztotta, hogy számára milyen fontos minden egyes koncertje.

Az ikonikus énekesnő nem titkolja, hogy borzasztóan kevés nyugdíjat kap, amelyből nem tud megélni. Egy botrány is körvonalazódik körülötte, amelyről Cini azt mondja: „Talán a legrosszabb mindenkinek azonnal eszébe is jut”.

Cini szenvedélyesen szereti a színpadot, azonban számára ez nem csak az örömzenélésről szól, hanem a napi megélhetésről is.

A nyugdíja számára nevetségesen alacsony összegű. „Hatvanezer forint a nyugdíjam. Gyorsan hozzáteszem, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíjjárulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba” – mondta az énekesnő.

Bár Cini valamennyi előadói jogdíjat is kap, de ez is kevés a boldogsághoz. A Borsnak nyilatkozva arról beszélt, hogy miért nem vállalkozott, mint sok pályatársa. „Hogy miért nem állok több lábon? A kérdés részben jogos, hiszen a generációm tagjai közül sokan, sőt, a legtöbben befektették valamilyen vállalkozásba a megkeresett pénzüket, így számukra a fellépések már régen nem a túlélésről szólnak.

Igen, ők megtehetik, hogy csak örömből zenélnek. Félreértés ne essék, számomra is hatalmas boldogság, amikor a közönség velem énekli a dalaimat, csak éppen nekem nem fér bele, hogy fáradtságra, vagy egyéb elfoglaltságra hivatkozva azt mondjam magamnak, kihagyok pár hetet, vagy akár hónapot, mivel tény, hogy nincs egy, a háttérben működő kis vállalkozásom, ami fixen termeli a pénzt” – mondta az énekesnő.

Elindult a YouTube-csatornánk, iratkozzon fel a legfrissebb hírekért!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: A fotók és a bejegyzés felhasználása nem engedélyezett